U Williamsu padají hlavy

Od stáje Williams se čekal v letošní sezoně tvrdý útok na loni suverénní pozici italské stáje Ferrari. BMW zamítlo možnost stavby vlastního monopostu a podpořilo úzkou spolupráci s týmem z Grove. Výsledky se však nedostavují.

Nový FW25 je dle týmu Williams rozhodně lepší, než loňský FW24, nicméně vozu chybí rychlost, která byla hlavním znakem jeho předchůdců i díky agregátu BMW, jenž je považován za nejsilnější a nejlepší motor ve startovním poli. Konkurenční týmy Ferrari a McLaren ještě svoje letošní vozy na trati nenasazují, a přesto jsou především McLareny zatím z této trojice nejúspěšnější. A to nejen díky náhodným a nečekaným okolnostem.

U Williamsu přistoupili k ráznému opatření a dva vysoce postavení členové konstrukčního oddělení byli propuštěni. Nicméně dle šéfa týmu Franka Williamse nejsou Jason Somervill a Nick Allcock pravděpodobně posledními, kdo továrnu v Grove opustí.

Technický ředitel týmu a jeho spoluvlastník Patrick Head se výjimečně nezúčastnil GP Malajsie a dohlížel v konstrukčním oddělení na urychlení práce na nových prvcích, které by měly modrobílým monopostům vrátit jejich konkurenceschopnost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy