Webber přežil při závodě v Brazílii hrozivou havárii + video

Webber, Mark | foto: Infiniti

Mark Webber během včerejšího vytrvalostního závodu na okruhu Interlagos prožil hrozivou havárii. Naštěstí z ní vyvázl bez vážných zranění.

Australan, který loni ukončil svou kariéru ve Formuli 1, kde v závěru jezdil u Red Bullu po boku Sebastiana Vettela, havaroval ve vytrvalostním závodě šampionátu WEC ve stejném místě, jako v F1 v roce 2003 s Jaguarem.

Zatím není jasné, co přesně se stalo, z videa je ale patrné, že společně s Matteem Cressonim jedoucím za AF Corse Ferrari skončil ve zdi v levotočivé zatáčce těsně před nájezdem do boxů a cílovou rovinkou.

Webberovo Porsche narazilo zboku do zdi, pak se po dráze zcela zdemolované dobelhalo na levou stranu dráhy, na zádi se objevil menší požár z oleje. Po nehodě Mark ukázal zdvižený prst a jeho tým Porsche Motorsport na Twitteru později sdělil: "Jezdec OK." Noc strávil na pozorování v nemocnici, kde absolvoval několik lékařských kontrol.


Video z nehody Marka Webbera v Brazílii (zdroj: Youtube)

Závod se po safety car fází dojel, z vítězství se radovali týmoví kolegové Webbera: Neel Jani, Romain Dumas a Marc Lieb, kteří získali pro Porsche první vítězství po návratu do seriálu sportovních vozů.

Tato trojice dojela do cíle těsně před Toyotou řízenou Anthonym Davidsonem a Sébastienem Buemim, třetí skončil devítinásobný šampion 24hodinovky Le Mans Tom Kristensen (jedoucí svůj poslední závod) s Lucasem di Grassim a Licem Duvalem s Audi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy