"Ricciardo dělá méně chyb než já," přiznává Vettel. Svůj Red Bull by za Mercedes neměnil

Vettel, Sebastian | foto: Infiniti

Sebastian Vettel uznává, že jeho týmový kolega Daniel Ricciardo odvádí u Red Bullu - bez ohledu na problémy se spolehlivostí - lepší práci než on.

Úřadujícímu mistrovi světa patří v šampionátu jezdců se 70 body 6. místo, zatímco jeho mladší týmový kolega, který k Red Bullu letos přestoupil z Toro Rosso,  je na 3. pozici s 98 body - a to byl v Austrálii navíc diskvalifikován ze druhého místa kvůli nepovolenému využití alternativního modelu pro měření průtoku paliva. A  úspěšnější i v kvalifikacích: průměrně je o 0,132 s rychlejší a po devíti podnicích vede 6:3.

Vettel má letos smůlu na techniku: nedokončil závody v Austrálii, v Monaku ani v Rakousku. Přesto uznává, že Ricciardo "odvádí lepší práci. Dělá méně chyb než já, takže si z mé strany zaslouží nezbytný respekt," říká čtyřnásobný německý šampion.

Nico Rosberg mu před jejich domácí Velkou cenou Německa projevil pochopení a uvedl, že to musí být těžké se propadnout do středu pole po letech dominance. Vettel by přesto svůj vůz RB10 za dominantní Mercedes W05 Hybrid neměnil.


Sebastian Vettel ve svém Red Bullu (foto: Red Bull Racing)

"Raději bych byl ve svém voze. Je jasné, že se věci nevyvíjejí zrovna moc dobře, podle mě jde však jen o okamžik. Red Bull je pro mě velmi zvláštní - nejen kvůli posledním rokům v F1, ale také kvůli podpoře, kterou mi poskytli ve velmi rané fázi mé kariéry," dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy