Alonso na konci svezl Webbera, oba napomenuti. Mark v Koreji přijde na startu o 10 míst

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Fernando Alonso po projetí cílem svezl Marka Webbera, který musel v posledním kole své auto odstavit. Oba za to byli komisaři napomenuti.

Protože se u Webbera jedná letos již o třetí napomenutí, automaticky se mění v trest v podobě odsun o 10 míst v následujícím závodu, tedy ve Velké ceně Koreje za dva týdny. Australan byl napomínán za kolizi s Rosbergem v Bahrajnu a nedostatečné zpomalení při žlutých vlajkách v Kanadě.

Podle komisařů porušil článek 30.9 (b) sportovních pravidel, protože "mezi zahájením nájezdu na rošt a doby, kdy vůz vjede do parc ferme, vstoupil do dráhy bez povolení maršálů."


Alonso, který jej svezl, se napomenutí rovněž nevyhnul. Důvod? "Jel s vozem způsobem, který mohl být potenciálně nebezpečný pro ostatní piloty či kteroukoliv jinou osobu. V těchto případech se tomu vozy musí vyhnout."

Další napomenutí si vysloužil Lotus za to, že při dlouhé zastávce Grosjeana jeden z členů tůmu neměl nasazenou přilbu. Šlo o specialistu dodavatele motorů Renault Sport F1, který řešil problémy se stlačeném vzduchem, který používají pneumatické ventily motoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy