McLaren: Setrvání stávající sestavy jezdců není nutností

Neale, Jonathan | foto: McLaren

Podle McLarenu není setrvání aktuální jezdecké dvojice i pro start do nové éry spolupráce s Hondou nutné. Oba stávající jezdci, Jenson Button a Sergio Peréz, přitom nemají vyřešené ani smlouvy pro příští rok.

Zdá se, že u Buttona se tým rozhoduje v jedné klíčové otázce - využít opci, kterou na jeho služby pro příští sezonu má, a pro rok 2015 mu dát volné ruce při výběru svého zaměstnavatele nebo s ním naopak podepsat další dlouhodobou smlouvu, která by 'pokryla' přechodné období změny dodavatele pohonných jednotek.

Autosport se zeptal výkonného ředitele McLarenu, Jonathana Nealeho, jestli je pro tým důležité podržet si pro sezony 2014/2015, kdy dojde k přechodu od Mercedesu na Hondu, stávající jezdeckou dvojici nebo ne. Neale nevidí problém s tím, vyměnit jezdce a zároveń změnit motory.

"Co opravdu chcete, je talent a výkon. V minulosti jsme několikrát ukázali, že se nebojíme udělat změny, které jsou podle našeho citu ty správné pro tým. Nezáleží na tom, jestli se bavíme o organizační struktuře nebo přímo jezdcích. Chceme jen odvést tu nejlepší práci.

Z návratu Hondy do F1 jsme opravdu nadšeni a pracujeme opravdu tvrdě na tom, abychom zajistili úspěch. Zároveň však vzhlížíme s optimismem k roku 2014, protože podle nás od Mercedesu dostaneme velmi kvalitní pohonnou jednotku."


Piloti McLarenu letos spolu svedli hned několik krásných soubojů

Jonathan Neale však odmítl okomentovat detailněji situaci ohledně jezdců pro sezonu 2014 u McLarenu. Oba jezdci věří, že u týmu zůstanou. "Nekomentujeme spekulace. Až se rozhodneme, tak o tom budeme informovat. Doufám, že už to nebude moc dlouho trvat, než budeme schopni něco oznámit. V této části roku každý spekuluje o každém, ať už se bavíme o technicích nebo jezdcích."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy