Pirelli by chtělo zorganizovat další test s letošním vozem

Pirelli | foto: Pirelli

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery připustil, že by rádi po květnovém testování s Mercedesem v Barceloně rádi zorganizovali další 1000km test s letošním vozem.

Za tuto akci byl později Mercedes s Pirelli napomenut, německý tým se navíc nesměl zúčastnit testu mladých jezdců v Silverstone minulý měsíc. FIA však pravidla vyjasnila, proto by Pirelli zorganizovalo něco podobného znovu - testování s Mercedesem označilo za nejlepší test, který kdy vůbec absolvovali.

"Proto chceme další. Možná dalších 1000km test s vozem z roku 2011. Na konci roku bychom chtěli absolvovat jeden nebo dva testy s vozem pro rok 2013 - jeden v Brazílii a jeden mokrý test v Le Castellet," uvádí Hembery pro Auto Bild.

Zatím však není jisté, zda Pirelli bude ve Formuli 1 příští rok vůbec působit - FIA s ním stále neprodloužila smlouvu. Prvního záři přitom vyprší termín pro zveřejnění směsí pro sezónu 2014. Podle Hemberyho byl však prodloužen: "Týmy budeme informovat 1. října."

Pirelli by rádo příští rok přešlo kvůli novým V6 turbomotorům s vyšším krouticím momentem na širší pneumatiky, jinak budou muset přijít s mnohem konzervativnějšími směsmi, než tomu bylo v letošním roce. Skandálů a kritiky v něm bylo podle Hemberyho "příliš."

Podle zdrojů blízkých FIA má o vstup do F1 znovu zájem i francouzský Michelin, který má blízko k současnému prezidentovi Mezinárodní automobilové federace - Jeanovi Todtovi.


Pirelli se přes nejistotu stále plně připravuje na příští ročník (foto: Pirelli)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy