Ferrari se snaží protlačit Bianchiho na pozici závodního pilota

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari se stále snaží pomoc svému mladému jezdci Julesovi Bianchimu k získání závodního místa v letošní sezóně Formule 1.

Force India, jejímž je Francouz testovacím pilotem, se stále nerozhodla, koho do svého monopostu v sezóně 2013 posadí. O volné místo po boku Paula di Resty se krom Bianchiho uchází také Ardian Sutil.

Julesovi se přisuzují větší šance vzhledem k tomu, že letos za indický tým nastupoval do vybraných pátečních tréninků. Navíc se hovoří o možnosti, že by Force India příští rok přesedlala z motorů Mercedes na Ferrari.

"Jules je součástí naší jezdecké akademie a my se pro něj snažíme nalézt řešení. Minulý rok byl třetím jezdcem Force Indie a snažíme se najít řešení, aby mohl růst a ukázat svou cenu. Nemám však další informace," cituje Autosport dnešní slova šéfa závodního týmu Stefana Domenicaliho.

Force India, které letos vyprší smlouva s Mercedesem na dodávky motorů, své nové auto VJM06 představí ve stejný den jako Ferrari - 1. února 2013. Di Resta již absolvoval proces formování a výroby své sedačky.


Jules Bianchi s vozem Ferrari F2012 při loňských testech nováčků v Magny Cours
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy