Raikkonen zachránil pro McLaren bod

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Ani v San Marinu se jezdcům týmu West McLaren Mercedes nepodařilo uklidnit své fanoušky před narůstající krizí.

David se kvalifikoval do závodu s 12. pozicí, kdežto Kimi startoval poté, co měl v kvalifikaci potíže s motorem a musel zajet po zaváděcím kole kvalifikace do boxů, až z poslední pozice.

Kimi zvolil dvouzastávkovou strategii, což se mu nakonec vyplatilo, protože se dokázal propracovat až na bodovanou pozici. David měl hned po startu kolizi, při které zničil přední přítlačné křídlo a musel pro nové předčasně do boxů. Tým nakonec změnil Davidovu strategii z třízastávkové na dvou. David po dnešním fiasku zůstává se 4 body na osmé pozici v hodnocení jezdců a Kimi je s jedním bodem jedenáctý. McLaren je v Poháru konstruktérů pátý s počtem 5 bodů.

”Jsem rád, že jsem dovezl poprvé v letošní sezoně auto do cíle a získal alespoň jeden bod. Raději bychom ale bojovali o vedení a né o somou pozici,” řekl Raikkonen. ”Startoval jsem s konce startovního roštu, čímž jsem měl těžkou situaci k vylepšení své pozice. Trať je v Imole velmi úzká, proto je zde velmi těžké vylepšovat svoji pozici v závodě. Vím, že tým nepřestane tvrdě pracovat na spolehlivosti a na dalších krocích ke zlepšení.”

Coulthard dnešní závod komentoval slovy: ”Když startujete uvnitř startovního pole, musíte do první zatáčky trochu zariskovat. V tomto okamžiku jsem to s riskováním opřehnal a poškodil jsem si nos vozu, který musel být vyměněn. Tým mě mussel změnit strategii ze tří na dvou zastávkovou. Což mě mělo nabídnout zlěpšit svoji pozici. Dvanáctá pozice byla nejlepší, kterou jsem mohl dnes dosáhnout.”


Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy