Lotus ničí Alonsovy závody, Španělé mluví o spiknutí

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Není to poprvé, co byl Alonso vyřazen ze závodu díky stáji Lotus. Je to čistá souhra náhod, nebo spiknutí bývalého zaměstnavatele? Španělský reportér si všiml podivuhodných událostí a tvoří konspirační teorie.

Manuel Franco, španělský redaktor deníku Diario AS, připomíná, že v Suzuce byl Alonso vyřazen Kimi Räikkönenem z Lotusu. Ve Spa si jej podal Romain Grosjean, taktéž Lotus. 

„V paddocku jsou lidé, kterém je to celé podezřelé,“ tvrdí Franco. Za celou aférou vidí případ z roku 2009, kdy Alonso vystrnadil ze stáje Ferrari finského šampióna Kimiho Räikkönena. 

Franco jde však ještě dál a poukazuje na Abú Zabí roku 2010, kde Vitalij Petrov, tehdy ještě v Renaultu, úspěšně zblokoval marné Alonsovy snahy na předjetí a připravil ho tím o titul.

Taktéž upozorňuje na fakt, že Lotus pohání motory Renault, stejně jako tým Red Bull – největšího rivala Ferrari. „Taková je F1,“ pohrává si Franco s konspiračními teoriemi.

Naopak šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali nepovažuje incidenty za účelné. „Byla to normální závodní nehoda. Jsem si jistý, že nám Kimi nechtěl ublížit,“ řekl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy