Ecclestone převzal kontrolu nad britskou GP

Začátkem týdne došlo ke změně promotéra závodu a vlastník okruhu opatrně vítá Bernieho Ecclestonea.

Společnost Interpublic Group, dosavadní promotér Grand Prix Velké Británie, odstoupila od platného kontraktu, jenž měl vypršet až v roce 2015. Jejím nástupcem se stal Bernie Ecclestone. Od roku 2005 bude závod pořádat jeho společnost FOA (Formula One Administration).

GP Velké Británie se uskutečňuje na okruhu Silverstone, jehož vlastníkem je BRDC (British Racing Drivers' Club), který mělo v minulých letech s Berniem vážné a dlouhotrvající rozpory. Ty zašly tak daleko, že se začalo hovořit o tom, že by se tradiční GP Velké Británie nemusela konat vůbec.

BRDC nyní opatrně vítá nového promotéra s důvěrou v to, že udržení závodu bude nejdůležitějším úkolem pro sport a průmysl v Británii. „Pokračujeme v jednáních s našimi partnery, včetně FOA, Interpublic Group a britskou vládou a zůstáváme oddáni našemu úkolu v udržení si Grand Prix Velké Británie v Silverstone. Vítáme převzetí práv FOA a těšíme se na setkání s panem Ecclestonem a na jeho plány pro budoucí stabilitu Grand Prix Velké Británie,“ stojí v prohlášení klubu.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy