Newey: Red Bullu uškodil zákaz výfukových difuzorů a teď i objasnění mapování motorů

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Red Bull dle slov svého technického ředitele Adriana Neweyho zákaz výfukových difuzoru uškodil. Je jednou z příčin, proč letos na rozdíl od minulých let nedominuje.

"Je to celkem přesně tak, jak jsme se před začátkem sezóny obávali. Vzhledem k tomu, že jsme v uplynulých dvou sezónách velmi dobře prozkoumali technologii foukání z výfuků, nám její zákaz společně s dalšími věcmi jako je flexibilita předního křídla docela hodně uškodil," líčí Newey pro Autosport.

"Zřejmě více, než ostatním lidem, protože jsme to využívali déle. Chvíli to trvalo, než jsme pochopili, co musíme udělat a zotavit se," pokračuje technický ředitel Red Bullu.

Rovněž přiznal, že se jeho tým musí znovu přizpůsobit i novému nařízení ohledně mapování motorů, které vešlo v platnost před Velkou cenou Maďarska, v níž dojel Vettel na čtvrtém místě za Hamiltonem a oběma Lotusy.

"Spolupracovali jsme s Renaultem a najednou čelíme objasnění, které představuje odlišný výklad, než kterým jsme se řídili. Taková je tedy naše situace. Musíme se vrátit zpět a znovu se na to podívat," dodává Newey.


Sebastian Vettel ve Velké ceně Maďarska 2012 (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy