Jaké pneumatiky doveze Pirelli do Německa a do Maďarska?

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli oznámilo, jaké druhy směsí doveze pro poslední dva závody před letní přestávkou - pro Velkou cenu Německa a pro Velkou cenu Maďarska.

Pro oba podniky dodá italský monopolní výrobce pneumatik pro Formuli 1 dobře známou měkkou a středně-tvrdou směs.

Hockenheim bude pro Pirelli výzvou, protože na jejich novodobých pneumatikách se zde bude závodit poprvé (loni se jelo na Nürburgringu). S letošními monoposty z tohoto okruhu nemají žádná data. Totéž platilo pro Bahrajn, kde se minulý rok nezávodilo, a platit to bude i pro budovaný okruh v americkém Austinu.

Pro tento okruh se Pirelli rozhodlo na základě dřívějších zkušeností z GP3 a na základě dat ze simulátoru využít ten nejlepší kompromis, kterým by měla být měkká a středně-tvrdá směs. Německý okruh obsahuje několik rychlých částí, stejně jako technickou pasáž s pomalými zatáčkami.

Na Hungaroringu, který je mnohem klikatější, jsme se loni setkali se super-měkkou směsí. Letos však italský dodavatel obutí vsadí na kombinaci, kterou v letošních osmi závodech použil již čtyřikrát. Na okruhu nedaleko Budapešti panují obvykle vysoké teploty, přilnavost je nízká.

Dle pravidel každý tým obdrží pro závodní víkend šest sad tvrdší ze dvou nabízených směsí a pět sad té měkčí. Tyto pneumatiky mohou libovolně využívat počínaje pátečními tréninky.

Krom výše uvedených hladkých směsí s sebou Pirelli pro případ deště samozřejmě vždy přiveze pro každého pilota i 4 sady Cinturato přechodné (zelená barva) a tři sady mokré (modrá barva) směsi.

Během nadházejícího víkendu v Silverstone týmy využijí měkkou a tvrdou směs, rychlá trať je náročná na pneumatiky. V pátek dostanou navíc pro každý vůz dvě sady tvrdých pneumatik, které mají lepší přilnavost a delší výdrž.

Letos Pirelli dodalo pro jednotlivé velké ceny následující směsi:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy