Netrpělivé čekání na návrat Velké ceny Mexika

Williams | foto: Williams F1 Team

Jen si to představte, Velká cena Mexika v prostředí 20milionového města ve výšce 2200 metrů nad mořem. Žádný písek, poušť, prach a poloprázdné tribuny. A žádný Tilkedrom! Monoposty Formule 1 by se proháněly na legendárním okruhu Autódromo Hermanos Rodríguez v Mexiko City. Už aby byla smlouva podepsána…

Bernie Ecclestone nemá extra velké slitování s okruhy, které nejsou schopny platit poplatky za pořádání velkých cen. Pokud nedojde na jeho požadavky, okruh jednoduše vyškrtne z kalendáře. O své místo na slunci se totiž pere řada jiných zemí. Mezi nimi je i Mexiko.

Načasování je přímo perfektní. Sergio Perez málem vyhrál Velkoku cenu Malajsie a možná, kdo ví, poputuje v příští sezóně do stáje Ferrari. Mexičané mají rádi motorsport již několik desítek let a nyní mají znovu svého matadora ve startovním poli. Šance na vstup do F1 nebyla nikdy lepší.

Patrně by se našla spousta, v F1 pracujících, lidí, kteří by před cestou do Mexika dali přednost závodu v Singapuru, Malajsii atd. Ano, ekonomické problémy a propastné rozdíly mezi chudou a bohatou vrstvou zmítají Mexikem již řadu let.

Ovšem podobná situace panuje i v Brazílii. Zázemí okruhu Interlagos je v některých místech v rozkladu a krádeže jsou na denním pořádku. Ale o fanoušky tam není nikdy nouze, o napínavé závody také ne.

V dnešní době se Formule 1 čím dál častěji stěhuje z jednoho Tilkedromu na druhý. Nebylo by pěkné, kdyby Mexiko vneslo do jinak převážně šedého kalendáře trochu barvy?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy