HRT chce do konce roku porazit nejen Virgin, ale i Lotus

HRT F111 | foto: HRT F1 Team

Majitel španělského týmu Hispania Racing José Ramon Carabante prohlásil, že cílem jeho týmu je přes náročný úvod sezóny postoupit na 10. příčku v šampionátu konstruktérů.

HRT měli přitom jako jediní problém se kvalifikovat do úvodního závodu sezóny v Austrálii, kde nesplnili pravidlo 107 %. V Turecku však představili svůj vůbec první balík vylepšení v historii a podle Carabanteho dále tvrdě pracují na zrychlení vozu.

"Přežili jsme náročný první rok a myslím, že vývoj týmu je pro všechny zřejmý. Strategie je jasná, zkonsolidovali jsme tým a pracujeme každý den na vylepšení každé oblasti, abychom byli co nejkonkurenceschopnější," uvádí pro SportsPro.

"Od počátku jsme věděli, že vstup do Formule 1 je ambiciózním riskem a náročným úkolem. Vskutku tomu tak bylo, ale ukázali jsme, že jsme na to připravení.

"V naší druhé sezóně chceme lidem ukázat projekt Hispanie Racing a dokázat, že je ambiciózní a atraktivní. Chceme skončit na desátém místě v šampionátu konstruktérů, opravdu tvrdě na tom pracujeme," dodává Carabante.

To by znamenalo posunout se nejen před Virgin, ale i před Lotus. Ten je momentálně dokonce devátý, ale očekává se, že je desátý Williams brzy přeskočí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy