Alonso: Není mnoho pilotů, kteří by byli rychlejší než Massa

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso se elegantně vyhnul dotazu, zda by v týmu uvítal Sebastiana Vettela, a pochválil svého současného kolegu Felipe Massu.

Vettel nedávno prodloužil s Red Bullem o čtyři roky smlouvu. Měl by Alonso něco proti jeho příchodu do Ferrari? "Nikdy jsem o tom nepřemýšlel. Princip se z mého pohledu nemění: stále jezdím proti svému týmovému kolegovi, a tím je nyní Felipe."

Na otázku, zda chová respekt vůči svému brazilskému kolegovi, Fernadno pro německý Die Welt odpovídá: "Felipe pro mě představuje velkou výzvu. Nemyslím si, že je mnoho pilotů, kteří by byli rychlejší než on. Vždyť když projel cílem v Brazílii 2008, byl na několik vteřin mistrem světa, takže nikomu nemusí dokazovat, jak je rychlý či talentovaný."


Přestože se Massa loni trápil, podle technického ředitele Ferrari Alda Costy to neznamená, že by byl nyní dvojkou. Bude letos držet tempo s Alonsem? "Doufám, protože potřebujeme dva silné piloty. Teprve nyní to zjistíme, když začnou závody," dodal Costa pro Corriere dello Sport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy