Druhým pilotem Williamsu je Maldonado

Williams | foto: Williams F1 Team

Tým Williams konečně oznámil, kým nahradí Nica Hülkenberga v kokpitu svého druhého vozu. Bude to podle všech očekávání šampion GP2, Venezuelan Pastor Maldonado.

Maldonado byl s týmem Williams často spojován, testoval pro něj i v testu nováčků a dnes bylo oficiálně potvrzeno, že se stane kolegou zkušeného veterána Rubense Barrichella.

"Jsem nesmírně hrdý na to, že mi bude umožněno odjet sezonu 2011 v týmu Williams," rozhlašoval Maldonado krátce poté, co podepsal smlouvu.

"Už během testů v Abú Zabí jsem si spolupráci s týmem vyzkoušel, jsem opravdu velice rád, že s nimi budu moci absolvovat sezonu 2011. Během zimy budeme všichni tvrdě pracovat na tom, aby byl nový vůz rychlý a aby stačil konkurenci."


Frank Williams Maldonada sledoval již od roku 2007, kdy vyhrál VC Monaka série GP2. "Ano, Pastora Maldonada sleduji již od té Monacké Velké ceny. Od té doby neustále prokazoval svůj talent, což letos potvrdil ziskem titulu v GP2, takže očekávám, že bude svůj talent rozvíjet i ve Formuli 1," řekl šéf britského týmu.

Maldonado letos vyhrál sedm Velkých cen GP2, z toho šest po sobě bez přerušení. Maldonadovým týmovým kolegou bude Rubens Barrichello, testovacím pilotem bude Valtteri Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy