Brawn: Máme pomalý vůz, zatím

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf Mercedesu, Ross Brawn, připustil, že jejich nový vůz není tak rychlý, jako vozy některých oponentů. Ross nicméně doufá, že se do dalších testů (v Jerezu) podaří stroje ještě vylepšit.

Michael Schumacher a Nico Rosberg již pilotovali vůz MGPW01 ve Valencii. V celkovém hodnocení však dokázal například Schumacher zajet až sedmý čas. Porazili ho jezdci Ferrari, Sauberu, McLarenu (Hamilton) nebo třeba Renaultu (Kubica), viz zde. Přestože časy z testů nejsou úplně prokazatelné, Brawn již rozpoznal, že jeho vůz ztrácí na některé soupeře.

„Když jezdíme s plnou nádrží, tak je náš vůz docela dobrý, ale zatím to vypadá, že ztrácíme v časech na jedno kolo s lehkým vozem. Máme menší problémy s ovladatelností vozu a balancem. Naštěstí ale víme, v čem problém spočívá. Pochopitelně také další týmy budou vylepšovat svoje vozy. Zatím nejsme tak rychlí, jako Ferrari a také Lewis Hamilton vypadal v úterý hodně rychle. Z toho vyplývá, že nás čeká hodně práce,“ rozebírá poznatky z testů Brawn.

Svému šéfovi dává zapravdu i Michael Schumacher, který by si přál pro začátek sezony posbírat co možná nejvíc bodů, protože na vítězství v závodech to hned od startu sezony zatím nevidí: „Je před námi dlouhá sezona, ze začátku potřebujeme posbírat hodně bodů. Neočekávám ovšem boj o vítězství hned od začátku.“



Testovací program týmu Mercedes pokračuje ve středu v Jerezu, kde se k týmům připojí i hlavní rival tehdy ještě Brawnu GP sezony 2009, Red Bull Racing.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy