Webber vítězí, přesto jsou oba tituly pro Red Bull ztraceny (aktualizováno)

gp itálie | foto: Red Bull Racing

RED BULL - REVIEW; Jezdcům Red Bullu se dnes opravdu dařilo, na získání poháru jezdců, nebo konstruktérů to ale nestačilo. Vettel si svou šanci zmenšil již při sobotní kvalifikaci, kde obsadil až šestnácté místo. I před dnešní stíhací jízdu, po které skončil na čtvrtém místě, šance na titul definitivně zhasly.

Mark Webber, 1.
Je to fantastický den pro tým, znovu jsme vyhráli, potvrdili svoje druhé místo v poháru konstruktérů. Nebylo by špatné získat titul, ale sami na sebe musíme být hrdí. Chtěl bych poděkovat Renaultu, protože jejich motory byly velice dobré, i když to pro ně nebyla jednoduchá situace.

Myslím si, že si Jenson zaslouží svou výhru v šampionátu. Na začátku sezóny jel opravdu dobře. Je velice dobrý jezdec. Brawn má jak silné tak slabé stránky, ale Jenson to zvládl a odvedl dobrou práci, takže mu chci pogratulovat.

Sebastian Vettel, 4.
Myslím si, že jsou u Brawnu štastnější než já. Ve finále to byl dobrý závod – startoval jsem ze zadních pozic a dojel čtvrtý. Pomohli mi k tomu někteří lidé co odpadli, ale já si myslím, že čtvrté místo bylo maximem, co jsme mohli získat. Nebýt včerejších problémů, mohli jsme vyhrát, ale ty přišly a skončilo to prostě tak. Tlak v průběhu závodu nebyl příliš velký, až posledních několik kol. Věděl jsem, že je Jenson přede mnou, nebo za mnou, ale myslel jsem na to až posledních pár kol. Před tím člověk nikdy neví co se může ještě stát. V jednu chvíli jsem se modlil za déšť, ale nakonec nepřišel. Gratuluji Jensonovi a Brawnu, myslím si, že letos odvedli nejlepší práci.

Christian Horner
Gratuluji Jensonovi. Snažili jsme se co jsme mohli. Pokud žádný z našich jezdců nemohl vyhrát (titul), jsme za něj rád.

Měli jsme za cíl vyhrát Grand Prix a udělali jsme to. Mark Webber zajel perfektně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy