Kovalainen se vrátí na místo prvního triumfu

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

Heikki Kovalainen se téměř po roce vrátí na místo svého prvního a zatím jediného vítězství ve formuli jedna, na maďarský okruh Hungaroring. Fin se těší na okruh, po kterém se bude prohánět ve vylepšeném MP4-24.

Třetího srpna uběhne přesně rok od chvíle, kdy sedmadvacetiletý Kovalainen poprvé stanul na nejvyšším stupínku pro vítěze. Na návrat na „místo činu“ se těší, také proto, že i jeho auto se dočká vylepšení, které minulý závodní víkend tak pozvedlo výkon vozu Lewise Hamiltona.


„V Maďarsku jsem v roce 2008 vyhrál, takže bude určitě příjemné se do Budapešti znovu vrátit. Tento závod se vyhrává v kvalifikaci – musíte být vpředu a zajet agresivní první stint, pokud chcete v závodě uspět,“ říká Kovalainen.


Rovný okruh Hungaroring dá pořádně zabrat pneumatikám. „Trať je na pneumatiky náročná, takže musíte najít nastavení, které vám pomůže o ně pečovat až do konce,“ vysvětluje Fin. „Především měkčí pneumatiky tíhnou k velkému opotřebení, a to hlavně na konci závodu, takže opatrnost je na místě,“ dodává.

Letošní sezóna dává rodákovi ze Suomussalmi zabrat. Z devíti závodů dokončil jen čtyři, z toho pouze dva na bodech. Přesto neztrácí víru v obrat k lepšímu. „Opravdu se těším na nové komponenty, které do závodu dostanu. Na Nürburgringu se mi dařilo a nepustil jsem před sebe v závodě jediné auto. S upraveným vozem můžu doufat v další slibný víkend v Maďarsku,“ zůstává optimistický Kovalainen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy