Na trhu s jezdci se to začíná hýbat

GP Belgie (Spa-Francorchamps) | foto: BMW Motorsport

Trh s piloty po delší době doznává jistého oživení. Z Toro Rosso byl vyhozen Bourdais, Rosbergovi se dvoří čtyři týmy, spekuluje se o brzkém konci Piqueta či přestupu Alonso do Ferrari.

S tím, jak se blíží zažehnání sporu ve Formuli 1 a s příslibem stabilnějšího prostředí, ožívá i trh s jezdci Formule 1. V dobré pozici je Nico Rosberg, jemuž se otevírá možnost přestupu do Brawn GP, za nějž by mohl nastupovat již v příští sezóně. Rubens Barrichello i Heikki Kovalainen naopak jednají s Williamsem.

Rosberg si po výborných výkonech může navíc vybírat. Zájem o něj projevili krom současného zaměstnavatele (Williams) také BMW, McLaren i zmíněný Ross Brawn. Nico poprvé nedávno poprvé potvrdil zájem BMW. Norbert Haug záměr získat mladého pilota rovněž nijak zvlášť netají, stejnou měrou ale McLaren usiluje i o mladého Sebastiana Vettela: "Než jsme podepsali s Heikkim (pro rok 2008), hovořili jsme s oběma, ale měli platné smlouvy, což jsme samozřejmě respektovali. Co se týče budoucnosti, nic není vyloučeno."


Co na to říká Rosberg? "Přemýšlím o svých možnostech, zatím ale k tomu nemůžu říct nic - snad kromě toho, že ve Williamsu jsem teď hodně spokojený."

Sezóna je sice jen těsně za polovinou, přesto aktivita agentů zastupujících jezdce stoupá. Čeká se na oficiální potvrzení pilota, jež nahradí Sebastiena Bourdaise v Toro Rosso - s největší pravděpodobností se jím stane mladý Španěl Jaime Alguersuari. Na vážkách to má mladý Piquet u Renaultu, navíc se začíná pomalu jednat o závodní místa v nových týmech, čímž se po delší době rozšíří nabídka pracovních míst. Trh s piloty tak začíná ožívat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy