Coulthard lituje předčasného odchodu

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

David Coulthard připustil, že když se nyní ohlídne za svou kariérou ve Formuli 1, ukončil sezónu možná příliš brzy. Naposledy si zazávodil s vozem F1 loni v Brazílii a vůbec si tak neužil nejpovedenější vůz Red Bullu - RB5.

Za tým přitom závodil od jeho vstupu do F1 v roce 2005 a odešel koncem loňského roku, čímž uzavřel oponu za svou bohatou kariérou čítající 246 startů ve Velkých cenách a 62 bouchnutí šampaňským, když stál na bedně, 13krát dokonce na příčce nejvyšší.

"V prostředí, kde je na člověka vytvářen tak velký tlak, musíte být schopni vždy rychle dobít energii a znovu podávat nejlepší výkon. Ptal jsem se sám sebe, jestli ještě takovou energii mám," popisuje své pocity Coulthard.

"Poté, jak se změnila pravidla, bych téměř určitě měl dostatek energie, abych se vypořádal i s letošní sezónou. Cítil jsem, že Red Bull má dobré alternativy a že bude lepší, když předem oznámím, než by s tím přišli sami - nebo byli poslední, kteří by přišli na to, že bych měl odejít. Během kariéry jsem měl možnost řídit ta nejlepší auta - vítězná auta. K Red Bullu jsem před několika lety přestoupil, abych jim pomohl s vývojem," pokračuje Skot, který si nyní užívá popularity jako komentátor televizních přenosů F1 pro britskou BBC.



"Mám velkou radost z toho, že se auto stalo tak dobrým. Jsou na něm vidět mé stopy, zpočátku jsem pomáhal s jeho vývojem, takže na tom cítím svůj podíl, stejně jako kdokoliv ze ostatních 700 lidí, kteří se podíleli na jeho vývoji. Dále testuji a plním ostatní závazky vůči Red Bullu. Pokud bych v budoucnu chtěl závodit, ještě bych na to měl," dodává Coulthard, z jehož slov je patrné, že mu rychlá kola začínají chybět.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy