Vettel nejrychlejší i s těžkým vozem

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

FIA zveřejnila hmotnosti jednotlivých vozů včetně natankovaného množství paliva tak, jak se postaví na zítřejší startovní rošt. Sebastian Vettel má zítra velkou šanci na vítězství - z první desítky jezdců byl nejtěžší, přesto kvalifikaci vyhrál.

Špatně to nevypadá ani s Markem Webberem, který by mohl vydržet na trati o jedno kolo déle než Rubens Barrichello, což by mu při bezchybném výkonu mohlo stačit na posun o jedno místo vpřed. Velice lehký je Kazuki Nakajima, což mu pomohlo k lepšímu místu - ale bezpochyby dnes odvedl jeden ze svých nejlepších kvalifikačních výkonů. Jenson Button za ním však vydrží na trati o něco déle, čímž by se mohl také dostat před něj.




Pokud vezmeme v potaz množství paliva, o které upravíme zajetý čas, pak vynikne výborný výkon mladého Sebastiana Vettela. Dominanci Red Bullu by pak potvrdil Mark Webber, který veze o 2 kg benzínu více než Rubens Barrichello. Kazuki Nakajima by nám díky tomu, že je nejlehčí, spadl po korekci až na sedmé místo. Za špičkou - Red Bullem, Brawnem, Toyotou a Williamsem o poznání zaostává Renault a Ferrari, kteří dnes mají také zastoupení v první desítce po jednom jezdci díky Fernandu Alonsovi a Kimimu Raikkonenovi.




Kdy můžeme kterého pilota čekat v boxech? Jako první by se u nich měl objevit nejlehčí Kazuki Nakajima - v 16. kole. Po něm by se mělo v průběhu dvou kol vystřídat dalších sedm pilotů. Naopak nejtěžší jezdci - Bourdais, Kubica, Sutil a Kovalainen - by vzhledem k množství paliva v nádrži mohli jet na jednu zastávku v boxech.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy