Oficiální vyjádření FOTA

FOTA | foto: FOTA

Sdružení týmů Formule 1 (FOTA) dnes odpoledne v návaznosti na oficiálně zveřejněný seznam účastníků příští sezóny vydala prohlášení, v němž vysvětluje postoj svých členů k přihláškám.

V návaznosti na klamné prohlášení, jež dnes zveřejnila FIA, by FOTA ráda  zdůraznila, že veškeré přihlášky jejich členů - krom dočasně vyloučených týmů Force India a Williams - byly podány jako podmínečné.

Přihlášky pro rok 2010 do šampionátu FIA F1 podané stájemi BMW-Sauber, BrawnGP, Ferrari, McLaren, Red Bull Racing, Renault, Toro Rosso a Toyota, se zakládali na podmínkách, které dosud nebyly splněny.

FOTA bude pokračovat v konstruktivním jednání kvůli vyřešení neshod s FIA. FOTA je žel podat námitky k novým svévolným návrhům FIA a zveřejní podrobné vysvětlení svého znepokojení v blízke budoucnosti, kdy konstruktivně vyjasní, proč jsou návrhy FIA špatné pro budoucnost Formule 1, zaměstnance závodního odvětví automobilového průmyslu a obzvlášť pro miliony věrných fanoušků, kteří jsou zděšení a zmateni vnitřními konflikty odehrávajícími se uvnitř našeho sportu.

FOTA znovu potvrzuje jednotu a sílu svých členů, vítá tři nové týmy v F1, jejichž jména dnes byla oznámena, a zůstává oddána spolupráci se všemi členy Mezinárodní automobilové federace za účelem vyřešení neshod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy