McLaren už pracuje na autě pro rok 2010

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Šéf stáje F1 McLaren Martin Whitmarsh potvrdil, že část jeho inženýrského týmu už začala pracovat na monopostu pro příští rok a současně vyvrátil, že by za slabé výsledky v dosavadním průběhu sezony mohla nezkušenost obou pilotů.

Mistru světa Lewisi Hamiltonovi je čtyřiadvacet let, jeho stájový kolega Heikki Kovalainen je o tři roky starší a oba dohromady mají na kontě 84 odjetých Velkých cen. Naproti tomu jen samotný sedmatřicetiletý Rubens Barrichello ze stáje Brawn GP odjel už 278 závodů. McLarenu tedy chybí zkušenosti, ale Martin Whitmarsh tvrdí, že v tom současný problém stáje není. "Vůbec si nemyslím, že by byla nevýhoda mít dva mladé piloty. Oba jsou totiž velmi inteligentní," řekl Whitmarsh. "Navíc v týmu máme přece i Pedra de la Rosu a ten zkušenosti má. Bohužel ho teď nemůžeme víc využivat pro testování," připomněl Whitmarsh letošní zákaz testování během sezony.

V sídle týmu McLaren se už začalo s přípravou nového vozu. "Mohu potvrdit, že někteří naši inženýři už pracují na monopostu pro rok 2010. Je to za této situace jednoduše nevyhnutelné," řekl Whitmarsh, který reagoval i na nedávný výrok bývalého šéfa týmu F1 Eddieho Jordana, který označil současný vůz MP4-24 za nejhorší McLaren všech dob. "Mám zkušenosti s více špatnými vozy, ale nikdy v životě jsem nebyl v týmu, který by postavil celou řadu špatných aut. V Monaku byl například náš monopost celkem dobrý. Samozřejmě, má svoje slabiny. Není tak rychlý, jak jsme čekali. Ale snažíme se to změnit," dodal Whitmarsh.

V průběžném pořadí mistrovství světa je Lewis Hamilton jedenáctý s devíti body, Heikki Kovalainen má na 13. místě body čtyři.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy