Neoblomné Ferrari: Rozpočty nebudou omezeny!

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari při podání podmínečné přihlášky pro příštím ročník F1 nepočítá s žádnou formou omezování rozpočtů. Neústupný postoj potvrzuje šéf týmu Stefano domenicali.

"Absolutně ne," sděluje na oficiálních internetových stránkách týmu. "Požadavek, aby se vycházelo z letošních pravidel, znamená, že rozpočty nebudou omezeny." Ferrari, kteří loni vyhráli šampionát týmů, jinak hrozí odchodem z Formule 1 po 60 letech působení v této sérii bez přerušení.

Co když na podmínky, s nimiž byly podány přihlášky týmů, Max Mosley nepřistoupí? "To je jednoduché - pak jsou tyto přihlášky devíti týmů neplatné," dodává Domenicali. Je však otázkou, zda by si z toho Mosley dělal velkou hlavu, když přes hromadu přihlášek nových týmů už nevidí na svou sekretářku. Do 12. června se však musí každopádně vyjádřit, respektive zveřejnit seznam týmů přihlášených pro rok 2010.

Prezident sportovní divize Toyoty John Howett se vyjádřil v podobném duchu - o nějaké možnosti omezení rozpočtu FOTA údajně vůbec nejednala. "Několik z nás to cítí tak, že pokud nebudou splněny naše podmínky, budeme muset vážně přemýšlet o alternativách," varuje FIA Howett. V Berniem Ecclestonovi, jenž drží komerční práva CVC, nevidí žáden problém, pokud by se mělo jednat o nové Concordské smlouvě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy