Richard Parry-Jones věří v Jaguar

Viceprezident Fordu a šéf týmu Jaguar je ve své víře v budoucí úspěch stáje F1 neoblomný.

Jaguar vstoupil do Formule 1 v roce 2000. Za svoji krátkou historii však velkého úspěchu nedosáhl, spíše je tým známý velkou fluktuací, a to především na těch nejdůležitějších postech. Kromě šéfů týmu se střídali techničtí ředitelé a v posledním roce i překvapivě rychle piloti.

„To je důsledek hledání spolehlivého základu, který přinese požadované výsledky,“ tvrdí Parry-Jones. „Osobně věřím v postupné zlepšování. Toto je velmi tvrdý, vyrovnaný a komplikovaný obchod a příliš mnoho rychlých ambicí může být stejně nebezpečné, jako nemít ambice žádné. Stát na čele startovního roštu si můžete přát a nebo tvrdě pracovat na tom, abyste tam skutečně stáli. My preferujeme druhou cestu,“ dodal šéf Jaguaru.

Tým má za sebou první test nového vozu R5 v belgickém Lommelu. Na programu byla pouze kontrola systémů a jejich správné funkčnosti. Oficiální prezentace nového vozu bude již tuto neděli 18. ledna v Barceloně, kde se na okruhu Catalunya uskuteční první skutečné testy.

Vedle Marka Webbera bude za tým startovat v roce 2004 Rakušan Chrisitan Klien. Post stálého testmana týmu dosud nebyl obsazen. Šance má mimo jiné především Townsend Bell a expilot stáje Justin Wilson.

Britovi však brání nové pravidlo, díky kterému může v pátek testovat třetí vůz pouze jezdec, který za 2 roky nestál na startu více, než šesti závodů Grand Prix F1. Jaguar i Wilson věří ve změnu tohoto pravidla, o které by se mělo jednat na dnešním setkání šéfů stájí.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy