Odchodem vyhrožuje už i Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Renault se přidal k Ferrari, Toyotě a Red Bullu s výhružkou, že za stávajícího stavu pravidel pro rok 2010 se příští sezóny nehodlá účastnit.

„Jsme frustrováni tím, že konstruktivní návrhy FOTA včetně významných prostředků pro postupné snižování nákladů v letech 2009 a 2012, které členové pečlivě promysleli, byly zcela ignorovány bez jakékoliv formy konzultace FIA s týmy.
Je třeba zdůraznit, že FOTA má stejné, ne-li nižší, finanční cíle, než FIA. Ale Renault je přesvědčen, že musí být zavedeny odlišnými procedurami, na kterých se shodnou všechny strany.
Rozhodnutí FIA zavést dvě sady technických pravidel pro sezónu 2010 Formule 1 způsobilo, že Renault přehodnotil svůj vstup do příštího ročníku,“
říká oficiální prohlášení týmu.

Renault požaduje lepší vyvážení nákladů a výdajů, spolupráci FIA, FOM a FOTA na kontrole sportu a stejná pravidla pro všechny účastníky.

„Naším cílem je snížit náklady při zachování vysokých standardů, které dělají Formuli 1 jednou z nejprestižnějších značek na trhu. Chceme toho dosáhnout organizovaně se správními a komerčními orgány a odmítáme jednostranný přístup FIA.
Pokud se rozhodnutí Světové rady z 29. dubna 2009 nezmění, nemáme jinou možnost, než odstoupit z šampionátu Formule 1 na konci sezóny 2009,“
dodává šéf týmu Briatore.

Prezident FIA Mosley se s asociací týmů FOTA sejde ještě tento týden.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy