Obtížná kvalifikace v podání BMW

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER – REVIEW; Oběma jezdcům ztěžovalo práci špatné vyvážení, autu navíc chybí celková rychlost. Zítra body neočekávají.

Robert Kubica, 13.
Věděli jsme už před kvalifikací, že bude složitá, chybí nám rychlost. V druhé části jsem měl problém s přilnavostí měkké směsi pneumatik. Navíc nefungovalo rádio, takže bylo těžké vyladit tlaky a podobné věci a měli jsme dva malé požáry při tankování. I když to přímo neovlivnilo výkon, určitě to nepomohlo. Teď musíme soustředěně a v klidu pracovat.

Nick Heidfeld, 14.
Byla to pro nás těžká kvalifikace. Je zřejmé, že nám schází rychlost, během čekání na nové aerodynamické díly v Barceloně ztrácíme na ty, kteří už je mají nyní. To jsme věděli už před kvalifikací. Vyvážení auta bylo navíc velmi nekonzistentní, ve druhé části kvalifikace jsem byl při druhém kole rychlejší, než v prvním, ale stále ne tak jako v první části. Příliš jsem se snažil a minul apex v deváté zatáčce. Zdá se nepravděpodobné, že bychom zítra získali body, ale nevzdáváme se a zkusíme všechno, co se dá.

Mario Thiessen, šéf BMW Motorsportu
Kvalifikace byla podle očekávání náročná, viděli jsme to už podle rozestupů v tréninku. Rozestup 1,5 vteřiny mezi prvním a posledním znamená, že jakákoliv chyba znamená ztrátu několika pozic na startu. V rozhodující druhé části kvalifikace si oba jezdci stěžovali na nevyrovnané chování vozů, takže jsme nedokázali postoupit dále.

Willy Rampf, technický ředitel
Samozřejmě nemůžeme být s našimi pozicemi spokojení. Po přijatelné první části kvalifikace jsme se oproti ostatním nedokázali zlepšit v té druhé, přestože trať samotná byla rychlejší. Musíme najít příčinu. Z těchto míst bude náročné získat body v zítřejším závodě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy