Bojovník Buemi znovu boduje

Buemi, Sebastien | foto: Red Bull Racing

TORO ROSSO - REVIEW; Jedním z hrdinů dnešního závodu byl zcela jistě nováček Sebastien Buemi. Po skvělé kvalifikaci podal i dnes hrdinský výkon. Vzhledem k průběhu závodu je možná zisk osmého místa jen malou odměnou. Jeho kolega Bourdais na druhou stranu zajel nevýrazně a skončil mimo první destíky.

Sebastien Buemi, 8.

Jsem velmi šťastný, tým odvedl skvělou práci, takže si odtud vezeme jeden bod. Jsem rád, že jsem ve třech závodech dokázal dvakrát bodovat. Možná jsem mohl skončit i lépe, spokojen jsem ale stejně. Na začátku jsem byl hodně konkurenceschopný, dokázal jsem předjet Hamiltona i Raikkonena, pak jsem ale začal trochu ztrácet. Myslím, že tohle byl jeden z mých nejtěžších závodů. Co se týče incidentu s Vettelem, bylo to ve fázi výjezdu safety-car. Neviděl jsem ho, pak jsem se pokusil strhnout volant co nejvíc doprava, bohužel jsem se mu už nemohl vyhnout. V boxech jsem dostal nové přední křídlo, jsem rád, že jsem Vettelovi nezkazil závod.

 
Sebastien Bourdais, 11.

Mám smíšené pocity, nemyslím, že bylo správné závodit v tak těžkých podmínkách, na trati bylo hodně vody. Letošní vozy mají méně přítlačné síly, je těžké tlačit vůz  k povrchu trati. Mohl jsem se roztočit patnáctkrát nebo i dvacetkrát, havárie Adriana Sutila jen dokazuje, co všechno se mohlo stát.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy