Williams v solidní formě

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS – REVIEW; Williams se dnes ukázal v pozitivném světle a Nico Rosberg si zajistil 5. místo na startu a zastínil stájového kolegu Nakajimu, který v Q2 chyboval.

Nico Rosberg, 5.

Myslím, že je v pořádku, že jsem zklamaný s pátým místem v kvalifikaci. Ta byla v souladu s poznatky z testů, auto se řídí celý víkend příjemně. Z dnešního nasazení jsme vytěžili dobrou pozici do startu závodu, snad lepší než, jsme si po příjezdu představovali. Patříme mezi nejrychlejší týmy, ale bude zajímavé vidět, kolik měl kdo v nádrži paliva. Zítřejší start bude samozřejmě důležitý, ale naštěstí nemáme kolem sebe mnoho aut, které startují s KERS a mohli by se tak na konci rovinky před nás. Důležitějším faktorem budou zítra pneumatiky, ale myslím, že máme dobrou strategii a spolehlivost. Máme tedy vše potřebné, abychom v závodě získali dobrý výsledek.

Kazuki Nakajima, 13.

Vůz byl dostatečně rychlý, ale udělal jsem malou chybu a ta mě stála několik míst. Pro zítřejší závod musíme brát v úvahu spoustu věcí, ale myslím, že mám stále dobrou příležitost. Bude důležité se plně koncentrovat a neudělat žádnou chybu. V prvním závodě sezony se toho bude hodně dít, což může být vzrušující, ale náročné.

Sam Michael, technický ředitel

Máme solidní start a můžeme se připravovat na zítřejší závod. Oba vozy jezdili spolehlivě a podařilo se nám najít rozumné tempo. Nicovi se to podařilo proměnit ve výhodu, ale Kazuki udělal v Q2 chybu, díky které se již nedostal do první desítky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy