Sato svoje šance neumí odhadnout

Sato, Takuma | foto: Super Aguri Formula 1

Japonec Takuma Sato se během uplynulého testování ve Španělsku objevil za volantem STR03. Jeho výsledky byly povzbuzující, když získal jedno druhé a jedno první místo. Pomohou mu tyto výsledky do závodní sedačky pro příští rok?

Takuma Sato si užil dva dny testů ve voze Scuderie Toro Rosso ve španělské Catalunye. Japonec prokazoval dobrou rychlost a zároveň doufá, že si ho italská stáje vybere jako závodního jezdce pro rok 2009. Ovšem svoje šance si Takuma nedovoluje odhadovat.

„Opravdu jsem se bavil řízením tohoto rychlého vozu a také prací s týmem. S inženýry to byla rovněž zajímavá práce, užil jsem si skvělou možnost. Podařilo se nám odkroužit hodně kol a posbírali jsme při tom mnoho cenných dat,“ říká Takuma.

Toro Rosso ještě pořád otálí s oznámením sestavy pro příští rok. Takuma Sato musí v přímém souboji porazit ještě další dva kandidáty na post závodního jezdce u Toro Rosso, jsou jimi Sebastien Bourdais a Sebastien Buemi. „Opravdu nevím, jak velké moje šance jsou, ale udělal jsem pro to všechno, co bylo v mých silách. Bohužel tohle není věc, o které bych mohl rozhodovat, a tak nezbývá než čekat a pak se uvidí. S prací, kterou jsem odvedl, jsem spokojen a musím přiznat, že to bylo skvělé, být opět za volantem vozu F1. Doufám, že budu příští rok závodit.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy