Formule 1 bez Ferrari?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari je synonymem luxusně sportovních vozů na běžné silnice, ale i závodních monopostů seriálu Grand Prix F1. Vedení italské společnosti však vyjádřilo obavy nad uvažovanými změnami ohledně standardizace hnacích agregátů a pohrozilo stažením své stáje.

Rudé vozy z Maranella jsou zastoupeny ve startovní listině závodů F1 od vzniku šampionátu v roce 1950. Každý začínající jezdec sní o kariéře závodního pilota Ferrari. Umí si někdo představit formuli 1 bez italského týmu?

Mezinárodní automobilová federace navrhla jako jednu z možností redukce nákladů na provoz stáje F1 použití motoru jednoho výrobce, nebo používání motorů vyrobených jednotlivými výrobci dle konkrétní a odsouhlasené projektové dokumentace.

Ferrari souhlasí s nutností redukovat náklady, ale současně vyjádřilo obavy nad ztrátou jedinečnosti F1, která byla a stále ještě je představitelem extrémně soutěživého prostředí s rychlým a působivým technickým vývojem.

V případě zavedení takových změn do života, přehodnotí Italové svoje setrvání v šampionátu. Správní rada Ferrari vyslala vůči FIA jasný signál, snad se kompetentní lidé dovtípí...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy