Brawn: Hamilton musí věřit svým instinktům

Brawn, Ross | foto: Honda Racing F1

Šéf Hondy Ross Brawn uvedl, že by se Lewis Hamilton měl řídit svými závodními instinkty během posledního závodu, který rozhodne o titulu mistra světa.

Hamilton vede před posledním závodem o 7 bodů před svým rivalem Felipe Massou z Ferrari. Ross Brawn, který přivedl svého svěřence Michaela Schumachera k sedmi titulům mistra světa, věří, že konzervativní přístup může být stejně riskantní jako ten agresivní.

"Je těžké být v tomto vyrovnaný, protože piloti řídí vůz instinktivně," řekl Brawn. "Pokud jsou rozptylování při konzervativní jízdě, může to způsobit problém. Obvykle nemůžete ani na startu jezdci nijak poradit. Je to nemožné, protože tím zastíníte úsudek pilota a můžete se dostat do větších potíží, než kdybyste jej nechali rozhodovat se samostatně."

"Jedete-li defenzívně prvních pár zatáček v závodě, může vám to způsobit škodu. Stejně tak nemůžete být úplně agresivní. V Lewisově případě bylo Japonsko příkladem takové agresivity. To je věc, kterou bych mu v Brazílii jednoznačně nedoporučoval, spíše by měl najít vyrovnanost a řídit se v závodě svými instinkty."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy