Zavodní sestava Jaguaru kompletní

Ani Justin Wilson, ani Jos Verstappen, natož pak Jacques Villeneuve. Jaguar podepsal s Klienem.

Mladý dvacetiletý Rakušan Christian Klien byl dnes oficiálně potvrzen druhým závodním jezdcem stáje z Milton Keynes a doplní v jezdecké sestavě Australana Marka Webbera.

„Vědět, že jsem se stal pilotem Formule 1 u Jaguaru mne dělá tím nejšťastnějším člověkem na světě. Abych si svůj sen splnil, musel jsem v minulých letech usilovně pracovat, ale nyní se mi to vyplácí,“ prohlásil k oficiálnímu oznámení Rakušan.

Smutnou zprávu pro všechny uchazeče o poslední volné místo u továrních týmů F1 oznámil sám šéf stáje Jaguar David Pitchforth, jenž ihned, stejně jako David Richards z BAR Honda, přispěchal s ujištěním, že za tímto kontraktem nestojí v žádném případě peníze společnosti Red Bull.

Rakouský výrobce energetických nápojů jednal s Jaguarem o generálním sponzorství, ale jedním z požadavků financování týmu patřícího koncernu Ford bylo angažmá právě Kliena.

Pitchforth naopak zdůraznil, že tým byl nadšen z přístupu i talentu jezdce a především výborné zpětné vazby a získaných informací.

Mladý Rakušan by měl být opravdu výjimečným talentem, pakliže tým rozeznal jeho kvality během dvoudenního testu a ihned mu nabídl smlouvu…


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy