GP Itálie: Montoya přiznal chybičku

Juan Pablo Montoya připustil drobnou chybu ve svém letmém kole, ale do závodu si věří.

Jezdec stáje BMW Williams věděl před zahájením svého letmého kola, že čas Michaela Schumachera, konkurenta v boji o titul, je opravdu výborný. Až zítřejší závod ukáže, kolik paliva s sebou který jezdec vezl, ale oproti Schumacherovi byla Montoyova jízda podstatně agresivnější, a tedy chyba více pravděpodobná.

Přestože v prvních dvou úsecích byl Kolumbijec o setiny vteřiny rychlejší, ve třetím se dopustil drobné chyby v zatáčce Ascari. „Vinou nedotáčivosti vozu jsem udělal drobnou chybu v zatáčce Ascari, již jsem potom musel jet hodně zeširoka, a to mne stálo čas. Myslím si, že jsme však pro zítřejší závod velmi dobře připraveni a doufám, že by start ze špinavější strany dráhy nemusel být velkým handicapem,“ vrátil se k dnešní kvalifikaci Montoya, jenž na Schumachera ztrácí v Poháru jezdců 1 bod.

Za Ralfa Schumachera zaskakující testovací pilot Marc Gene odvedl velice dobrý výkon, který pochválil i sám Montoya. Skromný Španěl, jenž startoval s Minardi i v závodech Grand Prix, však nebyl se svým výkonem úplně spokojen. „V obou šikanách jsem chyboval více než bych si přál, ale na druhou stranu bylo dosud mým nejlepším kvalifikačním umístěním 15. místo,“ konstatoval sympatický španělský jezdec.

Gerhard Berger, ředitel BMW Motorsport, ocenil pěkný souboj mezi Ferrari a Williamsem, ale vše dle něj záleží na tom, kolik má který pilot paliva v nádrži. Expilot Formule 1 varuje před podceněním Raikkonena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy