Oficiálně: Honda potvrdila jezdce pro 2008

Honda | foto: Honda Racing F1

V britském Brackley sídlící tovární tým japonské automobilky Honda dnes oficiálně potvrdil současnou jezdeckou dvojici Button – Barrichello i pro sezonu 2008.

Přestože letošní špatné výkony jsou daleko od plánů na boj o titul, v jezdcích vedení stáje problém nevidí.

„Když jsem přišel v roce 2006 do Hondy, chtěl jsem být nápomocen budování dlouhodobě úspěšného týmu. Letos je to pro nás těžké, ale věřím tomu, že se situace obrátí a půjdeme s výkony nahoru. K našemu už nyní technicky silnému týmu se přidají další posily, to nás také posune kupředu,“ uvedl Rubens Barrichello, který se po odchodu z Ferrari na stupně vítězů neprosadil.

Také jeho kolega Button zřejmě vzal prodloužení smlouvy zavděk, neboť jeho přestupové akcie nemají aktuálně příliš vysokou hodnotu a vyjma Toyoty nepřichází v úvahu jediné možné angažmá u jiného továrního týmu.

„Letošní sezona je mizerná, ale v posledních závodech jsme šli s výkonem nahoru. Náš tým posilní noví lidé s cennými zkušenostmi. Stáje procházejí dobrými i horšími časy, věřím, že teď už to půjde jen tím správným směrem,“ prohlásil Jenson Button.

Co se týče testovacích pilotů, týmové prohlášení nic bližšího nespecifikovalo. Zda bude hlavním testmanem Rakušan Klien nebo někdo jiný, přinese až budoucnost.

Šéf týmu Nick Fry dnes uvedl: „Uvidíme jak dopadne jednání se Spykerem, který projevil o Christiana zájem. Určitě mu nebudeme stát v cestě."

Klien minulý týden ve Spa testoval oranžový monopost a netajil se zájmem o návrat na startovní rošt už v letošní a možná celé příští sezoně. „Vše je ještě otevřené," uvedl po testech expilot Jaguaru a Red Bull.

Honda tak může v krátkém čase ztratit dalšího testmana, který má zájem raději startovat za papírově slabší stáj. Loni odešel k Super Aguri Anthony Davidson.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy