V Londýně se nikdy závodit nebude

Albers, Christijan | foto: Spyker F1

S městskými závodními okruhy po vzoru Monte Carla se roztrhl pytel. Jednou z dávno diskutovaných možností je i britská metropole.

Městské okruhy byly dávno zavrženy a několik desetiletí se uvažovalo, jak dlouho se v kalendáři F1 udrží kouzelné tradiční Monako. Posledních deset let bylo ve znamení moderních prostroných přírodních okruhů Hermanna Tilkeho.

Najednou se vše změnilo a k FIA se hrnou projekty městských závodišť v mnoha zemích. Příští rok se pojede v Singapuru, přespříští rok začíná španělská Valencie - nikoliv na okruhu ve Valencii, ale ve městě kolem přístavu. Mezi prvními městy v této vlně nových nápadů se objevil i Londýn, který měl nahradit oblíbené, ale věčně problémové Silverstone.

Bernie Ecclestone, spolumajitel a ředitel Formula One Association: "Bylo by to příliš drahé. Je to pěkná představa, ale takové místo je měsíc a půl vzhůru nohama. To by v Londýně nešlo. Pan starosta Livingstone byl myšlenkou nadšen a podporoval ji, ale město by muselo investovac více, než by si mohlo dovolit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy