Kolik bude závodů Formule 1?

Ecclestone - Dennis | foto: McLaren

Šedá eminence Formule 1 Bernie Ecclestone předpokládá, že do tří let se počet Grand Prix ustálí na 20.

Stát se jedním z pořadatelů GP Formule 1 stojí velké úsilí a nemalé finanční prostředky, i přesto se najde spousta zemí, které mají okruh, na němž by rádi uvítali týmy F1. V současné době se závodí  v sedmnácti zemích světa. Ovšem Bernie Ecclestone předpokládá, že do tří let se počet soutěží ustálí na čísle 20.

Ecclestone také očekává, že některé méně atraktivní okruhy nahradí pět 'nováčků'. Ale odmítl sdělit, které okruhy podle něj mezi méně atraktivní patří. Spíše se rozhovořil o plánech do budoucna - nové GP Spojených arabských emirátů. "Věřím, že Bahrain a Abu Dhabi budou spolupracovat a umožní tak konání zajímavých a dramatických závodů. V obou zemích mají o Formuli 1 velký zájem, skoro bych řekl, že se zde stala národním sportem číslo jedna."

Dalším snem Bernieho je přidat do kalendáře noční GP s umělým osvětlením. Kandidátem na pořádání je Singapur. "Nyní se musím podívat na návrh, a pak se uvidí. Nechci nic uspěchat, ale věří, že se nám podaří dosáhnout čísla 20 a bude se jednat o kalendář špičkových okruhů, které nabídnout dramatické závody."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy