Klien jedná s Hondou a Spykerem

Klien, Christian | foto: GEPA pictures GmbH

Čerstvá informace tohoto týdne o jednáních Christiana Kliena s předním týmem se ukázala v Číně pravdivou. Šéf Hondy potvrdil, že Rakušan je jednou z možností.

V tuto chvíli již bývalý pilot Red Bull hledá po odmítnutí suspendace do Champ Car další angažmá ve Formuli 1. O jednáních s Colinem Kollesem, šéfem Spykeru, se ví delší dobu a ve hře je druhá sedačka v závodním monopostu, kterou už dva roky obsazuje závod co závod Tiago Monteiro.

V Šanghaji však dostal dříve nezmíněný přední tým jméno. Japonská Honda sídlící v Brackley potvrdila ústy svého šéfa, že je Christian jezdcem o kterého se zajímá. „Na definitivní rozhodnutí je ještě dost času, ale ano, Christian je jedním z jezdců, se kterými jednáme a je jistě zajímavou možností pro náš tým.“

Tato informace má ale další význam, Honda má totiž smluvně vázaného Buttona a Barrichella i pro příští rok. Na jejím základě se tak jeví odchod testmana Hondy Anthonyho Davidsona jako hotová věc a je velmi pravděpodobné, že bychom se v příští sezoně mohli dočkat v Super Aguri dvojice Davidson – Sato, neboť Honda přestup Brita do svého “juniorského“ týmu podporuje.


Foto: GEPA Picture GmbH.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy