Na to sako zapomeň!

O názorové roztržce mezi Ronem Dennisem a Paulem Stoddartem na tiskové konferenci jsme vás již informovali. Ta však měla ještě dohru v zákulisí.

Důvodem celé aférky je slib z ledna letošního roku, kterým se v Heathrow šéfové týmů zavázali vytvořit jakýsi „fond jistoty“. Ve věci se nic neděje a šéf Minardi Paul Stoddart pohrozil blokací všech změn pravidel a předpisů, k nimž je potřeba jednoznačný souhlas všech týmů.

Na tiskové konferenci se proti takovému chování postavil velmi tvrdě zapřísáhlý odpůrce tohoto fondu Ron Dennis. Doporučil Stoddartovi, aby pokud nemá dost financí, svoji účast v F1 důstojně ukončil, stejně jako mnoho jiných a slavnějších stájí před ním.

Náš reportér Fanda Formula byl přitom a díky své schopnosti využít všech možných i nemožných prostředků se dostal do zákulisí konferenčního sálu. V již méně jiskřivém ovzduší tu diskutovali oba aktéři.

„Je mi jasné, že potřebuji silnější sponzory, ale kde je vzít? Jak to Rone děláš“ ptal se Paul Stoddart. „Jak jsem ti už řekl, tohle je velice tvrdý obchod a vyhraje ten nejtvrdší,“ odtušil sebejistě Dennis. V tomto duchu pokračoval rozhovor ještě chvíli, ale posléze se stočil k zajímavému vyvrcholení.

„Odteď budu tvrdý, neústupný a začnu s tím hned. Rone, dal bys mi tvé kožené sako, mám vousy, a to sako ze mne udělá pěkně tvrdého a nebezpečného obchodníka,“ prosil Stoddart.
„Tak na to sako hochu zapomeň! Je právě tím, čím to třeba začíná. Abych měl Mercedesy, musel jsem začít nosit kožené sako jako Haug. Velká oběť, ale vyplatila se. Nosit košili s logem nestačí, jde o detail,“ odtušil Dennis.

Díky našemu reportérovi Fandovi Kachnovi Formulovi teď víme, proč se i v horku obléká šéf stáje McLaren Mercedes do kůže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy