Monako bude asi nejtěžším závodem

Že bude další ročník legendárního závodu Grand Prix Monte Carla v Monaku nejtěžším závodem sezony odhaduje jezdec stáje Ferrari Rubens Barrichello. Na druhou stranu by však mohl být velmi zajímavý především pro diváky.

Prvního června se opět na úzkých silnicích města odehraje souboj nejlepších jezdců a strojů. Brazilec předpokládá tvrdé a velmi vyrovnané souboje mezi svodidly malého knížectví. V rozhovoru pro Autosport.com připustil, že právě různé strategie s množstvím paliva budou hrát v klikatých ulicích městského okruhu stěžejní roli. Vzhledem k tomu, že se na okruhu jen velice těžko předjíždí, dá se očekávat, že některé slabší týmy se budou chtít díky menšímu množství paliva dostat dopředu.

„Monako bude asi nejtěžším závodem, ale může být velice zajímavý pro diváky, mohou se přihodit různé věci…,“ řekl Barrichello, který souhlasí s výrokem technického ředitele Ferrari Rose Brawna, jenž tvrdí, že Monako je závodem, při kterém má naději na vítězství mnoho jezdců a vše je do posledních metrů otevřené.

Jezdec se velmi těší na blížící se závod a chystá se plně vychutnat jeho jedinečnou atmosféru. „Jezdit v Monaku je zábavné, méně však již, když tam máte jezdit o závodním víkendu,“ dodal se smíchem Brazilec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy