Z velkých plánů jediný bod

Zdá se, že silná slova jsou prokletím Renaultu. Nelze si nevzpomenout na chystané oslavy prvního titulu stáje, který měl přivézt v roce 1983 Alain Prost s o který ho v posledním závodě připravil Nelson Piquet s vozem Brabham.

A to přesto, že začínající francouzská hvězda upozorňovala na to, že spojení Piquet - Brabham - BMW sílí závod od závodu. Také před GP Rakouska si znovu obnovený tým dělal po předchozích skvělých vystoupeních velké naděje a padaly slova o vítězství. Nakonec z toho byl pouze jeden jediný bod za 8. místo Jarna Trulliho!

řekl po závodě Ital Trulli, jehož výkon byl pro mne a věřím, že nejen pro mne zklamáním. Jeho týmový kolega Fernando Alonso startoval z boxové uličky a přesto se do svého předčasného odstoupení propracoval před Trulliho, kterého čekala ještě jedna zastávka v boxu! Cíl závodu mu však zůstal letos poprvé zapovězen, když jeho stíhací jízdu ukončila porucha nového motoru ve 44. kole.

„Startoval jsem z boxů s náhradním vozem a postupoval jsem startovním polem vpřed. Strategie jediné zastávky se ukázala velmi dobrá. Bylo to poprvé, co jsem letos nebodoval a doufejme, že naposledy. Přesto jsme ukázali naši výkonnost i na okruhu, který našemu vozu příliš nesedí, takže se dívám směrem k dalším podnikům optimisticky,“ prohlásil nadějný Španěl.

Šéf týmu Flavio Briatore označil výsledek závodu za zklamání. Útěchou je tak jediný bod, díky kterému se tým udržel na třetím místě v Poháru konstruktérů společně s týmem BMW Williams. „Nyní se musíme soustředit na to, aby se již tato situace neopakovala,“ řekl Briatore.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy