GP Rakouska: V 1. kvalifikaci nejrychlejší obě Ferrari

V pořadí Barrichello, M. Schumacher bude končit zítřejší kvalifikace do závodu Grand Prix Rakouska na okruhu A1-Ring. Rudé monoposty nenechaly nikoho na pochybách a na jejich čas mohou ostatní hledět jen se závistí.

Michael Schumacher pře závodem prohlásil, že vozy F2003GA se budou dále zlepšovat a jeho dnešní čas ukázal, že 5násobný mistr světa rozhodně nemluvil do větru. Na dráhu vyjel jako druhý hned za začínajícím Kimi Raikkonenem a jeho čas zůstal do konce kvalifikace nepřekonán, přestože měl v poslední zatáčce problémy s gripem a jen taktak udržel vůz na dráze.

O vzrušení se postaral mladší Schumacher Ralf, který ztratil v ostré zatáčce Gösser kontrolu nad vozem a skončil v záchytné zóně. Kvalifikace byla přerušena červenou vlajkou, ale ne naposledy. Jen pět pilotů zajelo svá letmá kola a vlajka byla vyvěšena znovu, tentokrát kvůli Ralphu Firmanovi. Brit zajížděl velmi dobré mezičasy, ale chyba v poslední zatáčce A1 ho připravila o dobré umístění, neboť zavadil o svodidla. Jeho poškozený Jordan však stačil protnout cílovou čáru.

Vynikající čas zajel Mark Webber, když byl nejrychlejší ze zbytku pole za oběma Ferrari i když s uctivou ztrátou 6 desetin vteřiny. Především ve třetím sektoru ušetřil hodně času, který naopak ztratili oba jezdci týmu BAR. Tentokrát byl rychlejší Kanaďan. McLarenům se opět příliš nedařilo a v případě Davida Coultharda to již nemůže být výmluva na to, že díky systému kvalifikace dělá čistící vůz pro zbytek startovního pole.

Za zmínku ještě stojí zlepšený výkon Antonia Pizzonii, který uzavíral dnešní kvalifikaci a poprvé se kvalifikoval v Top 10, když zajel 9. nejlepší čas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy