Musíme dát vše dohromady, říká Szafnauer o Alonsovi. Prodlouží mu smlouvu?

Fernando Alonso v závodě v Miami | foto: Alpine F1 Team

Alpine má letos slušný vůz. Problémem pro francouzskou stáj však je spolehlivost. Na její nedostatečnou úroveň doplácí zejména Fernando Alonso.

Španěl má na svém letošním kontě prozatím jen 2 body. Naproti  tomu Esteban Ocon jich posbíral už 24. Paradoxem je, že výkony Ocona jsou většinou méně viditelné, přesto Francouz boduje pravidelně. V případě Alonsa si vzpomeňme například na kvalifikaci v Austrálii, kde mohl dvojnásobný šampion atakovat první řadu na startu, leč zabránily mu v tom technické problémy.

Je to frustrující. Fernando má na víc. Musíme to dát všechno dohromady, pak přijdou i výsledky. Tím jsem si jistý. Dobré je, že náš balík funguje na většině tratí. Na zbytku se dá pracovat," říká šéf týmu Otmar Szafnauer, který zároveň rozprostřel, kdy začne s Alonsem jednat o nové smlouvě. „Pobavíme se o tom po závodu v Silverstone," dodává.

Fernando Alonso v závodě v Miami | foto: Alpine F1 Team

Je všeobecně známo, že Fernando chce ve Formuli 1 pokračovat. Na druhou stranu do kádru Alpine patří velký talent Oscar Piastri, kterého chce mít francouzský tým příští rok na startovním roštu. Když k tomu připočteme, že Esteban Ocon má smlouvu i na příští rok, je jasné, mezi kým se budou Francouzi rozhodovat.

Teď každopádně zpět do současnosti. Pro další závod ve Španělsku má prý Alpine nachystány některé nové díly. Ty další přijdou v osmém, potažmo desátém závodě tohoto šampionátu. Tým se chce podle Szafnauera zaměřit na poskakování. Kvůli němu totiž musí dělat v nastavení řadu kompromisů, jak dodává šéf týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy