Renault zpochybňuje návrat Hondy a Toyoty do F1

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Renault Sport F1 pochybuje o tom, že by Honda či Toyota chystali svůj návrat do Formule 1 po zavedení nových V6 turbomotorů

Tyto dvě japonské společnosti v F1 působily, ale obě se po nedostatečných výsledcích stáhly. V poslední době se ale začalo hovořit o návratu Hondy s McLarenem i o návratu Toyoty s Williamsem - obě jako dodavatele nových V6 motorů od roku 2015.

Honda je podle zákulisních informací ve velmi pokročilé fázi vývoje nového motoru, o Toyotě se zatím vedou spekulace, že by se vrátila pod značkou Lexus.

"Pokud by se opravdu chtěli vrátit, proč by se pak neúčastnily plánovacích schůzek? Nikdy jsme v tomto ohledu neobdrželi žádný požadavek. Účastnili jsme se jich vždy pouze Ferrari, Mercedes a my," uvádí zástupce generálního ředitele společnosti Renault Sport F1 - Rob White.

Potvrzuje však, že jejich vstup je teoreticky možný: "Honda a Toyota ale mohou jednoduše požádat FIA o povolení a vstoupit." Podle něj se schůzek v různých fázích účastnilo několik dodavatelů, postupně však všichni odpadli.

"První projektové schůzky proběhly před čtyřmi lety - a zájem byl obrovský: přítomní byli Audi, Cosworth, Ilmor, Honda, Toyota, Mecachrome a další. Jak se to však upřesňovalo, zůstalo pouze PURE. Nyní jsme ale jen my tři."


"Jednoduše si nedokážu představit, že by v roce 2015 vstoupila nějaká společnosti, aniž by chtěla promluvit do pravidel," pochybuje White o vstupu dalších dodavatelů pohonných jednotek.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu