McLaren se trápil s trakcí, pro Silverstone konečně chystá nové zadní křídlo

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren se nevzdává a podle svého šéfa Martina Whitmarshe bude dále bojovat o vítězství. Pro Silverstone chystají několik novinek včetně upraveného zadního křídla.

Piloti McLarenu si po včerejším závodu ve Valencii stěžovali na nedostatek přítlaku a výkonnosti svého vozu. Lewis Hamilton například uvedl: "Momentálně zkrátka nemůžeme Red Bull porazit. Museli sjet mimo trať, abychom je porazili. Dnes rozdíl přesahoval jednu sekundu. To je jednoduše směšné."

Whitmarsh ale reaguje na kritiku svých pilotů takto: "Nikdy neexistovalo auto, které by mělo dostatek výkonu a přítlaku. Pracujete na tom neustále."

Pokud tedy ve Valencii přítlak nebyl hlavním problémem McLarenu, co tedy? "Nedokážeme správně využívat pneumatiky, trápíme se s trakcí - to nemá s přítlakem nic společného, bylo to dáno teplotou pneumatik."

Šéf McLarenu ovšem flintu do žita ještě nehází: "Jsem však optimistou. Pro Silverstone plánujeme několik nových věcí: budeme mít nové díly a zřejmě i nové zadní křídlo, různé součásti. Silverstone se velmi liší [od Valencie]. Každý kdo zde stojí a řekne, že si je jistý tím, že se v příštím závodě vrátí s nejrychlejším vozem, by byl poněkud pošetilý, ale uvidíme, jak se nám bude dařit."

mclaren
McLaren tentokrát ve Valencii nestačil nejen na Red Bull, ale ani na Ferrari
(foto: McLaren)

"Prožili jsme obtížné odpoledne, ale měli jsme za sebou tři závody, v nichž jsme měli nejrychlejší auto, zde tomu tak nebylo. Nejednalo se o záměr, budeme tvrdě pracovat na tom, abychom pro Silverstone vyvinuli rychlejší vůz," dodává Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu