DISKUZE K ČLÁNKU Renault je v krizi. Automobilce prý hrozí zánik
Automobilka Renault se potýká s existenčními problémy. Francouzská vláda proto uvažuje o poskytnutí finanční pomoci. Ohrožen může být i program ve Formuli 1.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: Renault je v krizi. Automobilce prý hrozí zánik
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
-
Jirka_1
11:05 23.05.2020 217.30.64.XXXZajímavé je, že ostatní francouzské automobilky na tom tak špatně nejsou. Ovšem pravdou je, že ta mrňavá sfině nadělala v ekonomice hodně paseky a u automobilek to bude mít vážný dopad. Při zvýšování nezaměstnanosti si hodně lidí rozmyslí kupovat nová auta a i firmy, pokud nejedou na OL, budou dál provozovat svoje stará auta do doby, než budou vidět světlo na konci tunelu. Předpokládal jsem, že se budou chtít nyní automobilky zbavit skladových zásob výrazným snížením ceny (prodělek je také kšeft a hlavně přinese prostředky na další výrobu), ale moc to vidět není. Tím výrazným je u mě 20 - 40% z původních cen. A Rencek v F1 - možná ho nechají vyrábět PJ pro ostatní týmy, ale co se týká vlastního týmu, tam je to ve hvězdách. -
-
-
-
Ferda
19:20 23.05.2020 46.47.176.XXXFerda rád odpoví.
Nemyslím si, že automobilka která díky svým filiálkám a sdruženým firmám před koronavirem kterého nikdo neviděl bojovala o prvenství celosvětového prodeje automobilů s VW měla zaniknout.
Velký průšvih se určitě koná, což už delší dobu naznačuje chaos na nejvyšších postech a to na francouzské i japonské straně včetně trestních stíhání. Ale jsem přesvědčený, že je to řešitelné i když rány příjdou a mnohé jizvy zůstanou viditelné hodně dlouho.
Taky se může smilovat Čína a nebohý Renault umístit do svých vlastních řad.
-
-
-
-
Mansell_fan
23:29 22.05.2020 37.188.152.XXXPoliticky tlačená elektrifikace, pokuty za emise, už to u spousty nepřipravených automobilek přineslo velké problémy. A do toho přišel koronavirus...
Renault prý potřebuje sehnat během pár týdnů minimálně 2 miliardy euro. Francouzský stát zatím se záchranou váhá, ale Renaultu těžko jiná pomoc než státní dodá potřebnou likviditu.