Tým Lotus dorazil do dějiště závodu pozdě. FIA mu povolila účast v závodě

Dá se očekávat, že strastiplná pouť Lotusu v Abú Zabí skončí | foto: Lotus F1 Team

Už jen málokoho v poslední době překvapí, když se Lotus potýká před závodem s nějakými problémy. Dokonce se začalo spekulovat, zda finanční potíže týmu z Enstone nedosáhly takového rozměru, že stáj poslední závod vynechá.

K tomu by sváděla i středeční nepřítomnost týmu na okruhu Jas Marina v Abú Zabí. Nakonec kamiony Lotusu dorazily do závodního areálu ve čtvrtek ráno a mechanici se dali hned do práce. Příčina tohoto zpoždění nebyla přesně popsána, má se za to, že opět jde o táhnoucí se problémy s nesplacenými účty. 

S ohledem na pozdní příjezd Lotus nestihl připravit vozy pro technickou přejímku. Za normálních okolností jsou monoposty, které touto procedurou neprojdou, vyloučeny z celého závodního víkendu. Zástupci týmu proto s ohledem na pozdější příjezd na Jas Marina požádali pořadatele, aby jim byla povolena výjimka. Byla jim ze strany pořadatelů udělena, takže Lotusy v Grand Prix Abú Zabí uvidíme.

Romain Grosjean situaci později komentoval: "Už jsme to v minulosti zažili. Vždy jsme se dokázali dostat na trať včas. Když bude všechno připraveno na druhý trénink, budu šťastný," narážel Francouz na skutečnost, že jej v prvním tréninku opět nahradí už jistý pilot pro příští rok Jolyon Palmer. "Je to jen těžší pro naše mechaniky, kteří si takové vypětí nezaslouží. Ale udělají maximum, abychom si z této trati odvezli nějaké body," doufá Grosjean.

Lotus vstoupil do závěrečné fáze jednání s francouzskou automobilkou Renault; případné spojení je deklarováno již několik měsíců, ale závěrečné rozhodnutí se stále odkládá. 

"Co se týče jednání s Renaultem, myslím, že jsme už hodně blízko," řekl minulý týden stanici Sky současný majitel Lotusu Gerard Lopez. "Chápu, že Renault ještě potřebuje zařídit nějaké věci s F1 a FOM, ale pokud jde o nás, jsme připraveni dohodu uzavřít."

Renault prohlásil, že oznámí své budoucí plány spojené s Formulí 1 co nejdříve, obecně se předpokládá, že by to mohlo být v rámci posledního závodu sezóny 2015.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy