Barrichello: Williams platí daň za nezkušené jezdce

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams letos platí daň za to, že má dva nezkušené jezdce, alespoň to si myslí loňský pilot týmu z Grove, Rubens Barrichello. Od vítězství Pastora Maldonada v Barceloně zažívá britská stáj bodově ne příliš povedené období. Venezuelan dokonce od té doby ani jednou nebodoval.

Williamsu s 54 body momentálně patří 8. příčka v poháru konstruktérů, na nejbližšího rivala - Force India - ztrácí 21 bodů. Podle Rubense Barrichella, který byl z týmu propuštěn na konci minulé sezony ve prospěch Bruna Senny, stáj momentálně platí daň za to, že má dva nezkušené jezdce. 

Brazilec to prohlásil v rozhovoru pro domácí Radio Joven Pan. Podle jeho slov ani Maldonado ani Senna nedokázali vytěžit maximum možného z možností, které se jim letos nabídly. Na otázku, co si myslí, že by pro Williams mohl letos udělat on, odpověděl: "Na tuto otázku nelze odpovědět, protože to auto neřídím. Nevím, co by bylo nebo nebylo, kdybych byl za volantem já."

"Je ale pravdou, že auto se jeví jako velmi konkurenceschopné. Williams odvedl opravdu dobrou práci, když se jim podařilo auto dostat o mnoho pozic výše, než bylo vloni. Je to škoda, protože já věřím tomu, že by mohli mít minimálně dvojnásobný počet bodů, než momentálně na svém kontě mají."


Rychlá, ale nezkušená, taková je letošní sestava Williamsu podle Barrichella

"Je to pochopitelně daň za dvojici nezkušených jezdců, kteří jsou sice rychlí, ale neví, jak dostat z nabídnuté šance s materiálem, který mají k dispozici, maximum," říká Brazilec. Pokud by opravdu Williams získal dvojnásobný počet bodů, jak uvadí Rubens, tak by se posunul na 6. místo konstruktérské tabulky za Mercedes.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy