Brawn se neobává ztráty formy svého týmu Mercedes GP

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Šéf týmu Mercedes Ross Brawn, jehož stáj Brawn GP vybojovala v minulém ročníku mistrovství světa F1 Pohár konstruktérů i individuální titul mistra světa, se neobává, že po úspěšném roce přijde ztráta formy.

Tým Brawn GP bojoval až do konce minulé sezony o oba tituly a nemohl se dostatečně soustředit na vývoj nového vozu. Existují proto obavy, že v příštím ročníku nebude zdaleka tak dobrý jako v roce 2009, kdy podobný osud potkal týmy Ferrari a McLaren, které dominovaly předchozímu šampionátu. Ross Brawn se toho ale neobává. "Před letošní sezonou se neudály žádné dramatické změny pravidel, takže je menší šance, že se něco takového stane. Příliš se toho nebojím," řekl Brawn, který bude mít v týmu dva německé piloty, sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera a jeho krajana Nika Rosberga.

"Loni to bylo jiné. Ať už jste v roce 2008 dělali cokoli, po sezoně jste to mohli zahodit. Ale to, co jsme vyvíjeli v minulém roce, dokážeme přenést i do nové sezony. Věnovali jsme se hlavně aerodynamice," vysvětlil Brit. "Teď se změní to, že nemůžeme dotankovávat, budeme mít větší kapacitu palivové nádrže a jinou velikost pneumatik," dodal.

Brawn zatím nehodlá předpovídat, jak na tom nový tým Mercedes v příští sezoně bude, chce si počkat na první testy. "Vím už ale, že budeme mít rychlejší vůz než v minulém roce. Všechno ale závisí na tom, zda se někomu jinému nepodaří udělat skok přes celé startovní pole," upozornil. Právě to se podařilo jeho týmu Brawn GP, který vznikl na začátku roku 2009 ze slabého týmu Honda. Na konci sezony se pak většinovým vlastníkem týmu stala německá automobilka Mercedes, pod jejímž jménem bude stáj závodit v dalším ročníku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu